Accessoires

Om de keuken helemaal compleet te maken horen natuurlijk de beste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, een zeepdispenser of een afvalsysteem mooi weggewerkt in een keukenkast. Zo word de keuken nog functioneler!

Hieronder zijn voorbeelden van verschillende accessoires.

Het Plasma filter

recirc

Een recirculatie afzuigkap zuigt de lucht op, filtert het, en blaast het terug de keuken in. De lucht circuleert. Vandaar de naam ‘recirculatie afzuigkap’. In de afzuigkap zitten normaal koolstoffilters. Koolstof heeft van nature de eigenschap om vuil op te nemen. Wanneer de afzuigkap de kooklucht opzuigt, absorbeert het koolstoffilter het vuil en de geurtjes uit de lucht. De lucht is schoon en de afzuigkap blaast deze terug de ruimte in. Een plasma filter daarentegen filtert niet maar reinigt de lucht niet alleen van geur maar ook van pollen bacteriën fijnstof etc, zodat de afzuigkap eigenlijk een luchtreiniger word. Het elektronische plasma filter wordt eenvoudig geplaatst op de uitblaasmond van de afzuigkapmotor. Dit is mogelijk op iedere afzuiginstallatie. De elektronica van het filter wordt vervolgens ingeschakeld door de luchtstroom van de afzuigkap, schouw, of wasemschouw. De aangezogen verontreinigde luchtstroom (vetten, pollen, geuren etc.) wordt door middel van een natuurlijke reactie omgezet in schone lucht en Co2. De gefilterde (gerecirculeerde) schone lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het plasma filter gaat minimaal 10 jaar mee. Een koolstof filter daarin tegen zal ieder jaar ( of vaker afhankelijk van de frequentie waar mee u kookt) vervangen moeten worden.

Verlichting

Goed licht is belangrijk. Zeker als u aan het werk bent in de keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw keuken te verlichten. Zo zijn er spots voor onder de bovenkasten, led-strips, glaswanden met verlichting en nog veel meer.

Afval systemen

Een afval systeem is niet weg te denken uit de keuken. Maar niet iedereen is even gecharmeerd van een afval bak in het zicht. Daarom zijn er handige en mooie oplossingen om het afvalsysteem weg te werken in een keukenkast. Ze zijn er in verschillende maten, en met verschillende bakken om het sorteren van het afval zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo is er zelfs een afvalbak voor in het werkblad! Zo veegt u met 1 handbeweging het vuil in de afvalbak. Ideaal voor groenten en fruit afval!

Zeep dispenser en handdoekrek

U wast u handen. Daarbij gebruikt u uiteraard zeep. Een luxe zeepdispenser is dan wel erg fijn! Geen vieze plakkerige zeepresten aan de onderkant van een zeeppompje op uw werkblad, maar een mooi bijpassende pomp naast uw kraan op het werkblad. Ze zijn er in meerdere vormen en kleuren en daarom is er altijd 1 geschikt voor de stijl van uw keuken. Het is eenvoudig om de dispenser bij te vullen met uw favoriete handzeep via de bovenkant. Daarna wilt u uw handen drogen. Een mooi handdoekrek kan dan uitkomst bieden. Deze is gemakkelijk te monteren aan de zijkant van een keukenkast zodat u er altijd bij kan. Wilt u de handdoek toch liever uit het zicht, dan kunt u hem ook plaatsen in een keukenkast. Zo hangen al uw thee/handdoeken overzichtelijk op een rijtje. En ze kunnen nog goed drogen ook!

Barsteunen en stopcontacten

In sommige keukens komt het voor dat er een bar blad geplaatst kan worden. Dit is een gezellig en functioneel stuk werkblad. Onder het bar blad kunnen barsteunen geplaatst worden. Deze zijn er in verschillende vormen, afmetingen en uitvoeringen. Ze zijn er zelfs met een ingebouwde stopcontacten. ideaal voor de mixer of de koffie machine!

Verder bent u uiteraard stopcontacten nodig voor dagelijks gebruik. Kijk eens rond in uw huidige keuken en bekijk of u genoeg stroom punten heeft of zich wellicht ergert aan het feit dat u steeds stekkers en apparaten moet schuiven om stroom te hebben! Dit kan gemakkelijk verholpen worden door een energie zuil. Dit zijn stopcontacten met de mogelijkheid tot wel 4 uitgangen! Nooit meer ruzie met stekkers, gewoon altijd en overal stroom!

Er zijn ook speciale stoompunten met bijvoorbeeld USB aansluitingen. Ook zijn er stroompunten die weg gewerkt kunnen worden in de zijkant van de keukenkasten. Zo blijft u keuken strak, en heeft u zelfs op uw eiland stoompunten!