ATAG

ATAG werd in 1948 opgericht door de heer Antoon Tijdink en de heer Anton van Goor. De naam ATAG is ontstaan uit de initialen van de beide oprichters. Na enkele maanden trok de heer Van Goor zich terug. De heer Tijdink ging alleen verder. In een schuurtje achter zijn huis werden de eerste 2-vlams gaskomforen geproduceerd.

In het jaar 2000 besloten ETNA, ATAG en Pelgrim de handen ineen te slaan en verder te gaan als ATAG Nederland B.V. Dankzij de verdiende, goede naam van de drie A-merken, het zeer complete productenpalet en het innovatieve dienstenpakket, speelt de organisatie een bijzonder grote rol in de keukenbranche. In thuishaven Duiven (bij Arnhem) werken meer dan 450 medewerkers gepassioneerd samen aan een gezamenlijke strategie: innovaties doorvoeren in nieuwe ontwerpen en klantgerichte dienstverlening aanbieden.
ATAG Benelux heeft ook een vestiging in Denderhoutem (België) waar zo’n 45 medewerkers werkzaam zijn. Sinds juni 2017 verzorgt ATAG tevens de distributie in de Benelux van de wasmachines en -drogers van het in 1950 opgerichte Zweedse merk ASKO.

ATAG en Hisense, een goede combinatie van kennis
In 2018 is ATAG Benelux overgenomen door de Chinese Hisense Group. Hisense is een multinational met een jaaromzet van ruim EUR 16 miljard, 80.000 medewerkers en vertegenwoordigd in meer dan 130 landen. Hisense is een partner met wie wij onze kennis en ervaring – op het gebied van zowel R&D Cooking als keukenretail in de Benelux – kunnen delen en wereldwijd kunnen uitnutten.
Vanaf september 2019 is ATAG Benelux ook merkverantwoordelijk in de Benelux voor TV’s en koel- vriescombinaties van het merk Hisense.

Dhr. Antoon Tijdink (1905-1992) oprichter van ATAG