Quooker

Kokend water gelijk uit je kraan? Het kan met de Quooker kokend waterkraan!

Met een kokend waterkraan heeft u gelijk kokend water uit uw kraan. En dat brengt meer voordelen met zich mee dan alleen heel snel een kop thee!

Een Quooker-kraan voorziet je op elk gewenst moment van 100 graden kokend water, koel bruisend en gefilterd water. Maar wat gebeurt er eigenlijk boven en onder het aanrecht?

Het Quooker – systeem bestaat uit een klein reservoir in het keukenkastje dat is verbonden met de kraan op het aanrecht. Dit reservoir is een soort thermosfles, die op de waterleiding word aangesloten. De lucht in de isolatiemantel is zo ijl ( vacuüm) dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor is er maar heel weinig energie ( 10 watt) nodig om het water in het reservoir op 110 graden te bewaren. Het water begint pas te koken als de kraan word opengedraaid en de temperatuur van het uitstromende water naar 100 graden daalt. Tijdens het tappen stroomt er meteen vers water het reservoir in.

Er zijn verschillende reservoirs: De PRO3 voor direct kokend water, de COMBI voor direct kokend en warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water. Ze zijn allemaal voorzien van de gepatenteerd hoogvacuumisolatie waardoor het water op energiezuinige wijze op temperatuur word gehoudeen. Het stand-by verbruik is maar 5 cent per dag.

Alleen kokend of ook warm water? Wie alleen kokend water nodig heeft, heeft aan de PRO3 (3liter) voldoende. Maar heb je thuis een keukenboiler? Of een CV-ketel die zich op meer dan zes meter afstand van de kraan bevindt? Dan is de COMBI-resercoir een goede keuze voor je keuken. Deze levert niet alleen kokend water, maar ook warm water (40-60 graden), Hiermee kun je zelfs energie bestparen! En dan is er nog de COMBI+ die is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding, waardoor je onbeperkt warm water uit de mengkraan kunt tappen.

Quooker CUBE

Ook voor koel gefilerd en bruisend water heef Quooker de oplossing: De CUBE. Dit is een extra reservoir dat naast het kokendwaterreservoir in je kastje geplaatst wordt. In de CUBE zit een speciaal filter dat het water zuivert. Aan het reservoir zit een CO2 – cilinder die goed is voor 60 liter koud bruiswater!

Dan is er ook de Quooker FLEX!

Deze kraan heeft een uittrekbare slang waarmee je gemakkelijk de hoeken van de spoelunit schoon maakt, of de plantjes op het aanrecht water geeft. Let op! Voor de veiligheid komt er geen kokend water uit de kraan zodra de slang is uitgetrokken!